Tel: 0252 674023 Bereikbaar van 8:45 tot 19:00

Dierenartspraktijk van Rijn is een dier- en klantvriendelijke praktijk, gericht op gezelschapsdieren.

Met een team van 3 ervaren dierenartsen en 6 paraveterinair dierenartsassistentes staan wij dagelijks
klaar om uw huisdier de beste zorg te verlenen.

Openingstijden:
Wij werken uitsluitend op afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.45 - 19.00 uur.U kunt bij ons ook ’s avonds terecht voor een consult. Voor een avondconsult brengen wij geen extra kosten in rekening.


Openingstijden Balie:
Voor het kopen van voeding, middelen voor de bestrijding van vlooien en teken, ontwormingsproducten en voor het afhalen van medicijnen kunt u van maandag tot en met vrijdag bij ons terecht.
De balie is dagelijks geopend op de volgende tijden:

9.00 - 11.30, 13.30  - 17.00 en 18.30 - 19.30


Afspraak maken:
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn hiervoor van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.45 - 19.00 uur.

 

WIJ HEBBEN MOMENTEEL GEEN RUIMTE MEER VOOR HET INSCHRIJVEN VAN NIEUWE PATIËNTEN, DUS WANNEER U NOG NOOIT BIJ ONS GEWEEST BENT KUNT U OP DIT MOMENT HELAAS GEEN AFSPRAAK MAKEN.

 Faciliteiten:
Wij beschikken in de praktijk over diverse faciliteiten die kunnen helpen bij het stellen van de juiste diagnose, of die nodig zijn voor uitgebreider onderzoek.
U kunt hierbij denken aan apparatuur voor bloed- en urineanalyse en digitale röntgenapparatuur. Verder beschikken wij over een
operatiekamer waar wij gebruik maken van gasanesthesie.

Team

Dierenarts: IJsbrand van Rijn

Mijn naam is IJsbrand van Rijn. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik, net als mijn vader, dierenarts wilde worden. In 1992 ben ik afgestudeerd , en daarna heb ik in meerdere praktijken gewerkt. In 1998 heb ik de praktijk van mijn vader overgenomen. Lange tijd was dit een zogenaamde "gemengde praktijk". Wij behandelden niet alleen  gezelschapsdieren, maar ook landbouwhuisdieren en paarden. Doordat de praktijk groeide, was het niet meer mogelijk dit te combineren en zijn wij verder gegaan als praktijk voor gezelschapsdieren. Van een eenmanspraktijk met 1 assistente zijn wij uitgegroeid tot een praktijk waar 3 dierenartsen en 6 assistentes werkzaam zijn. Ik hoop u graag te ontmoeten in onze praktijk!

Dierenarts: Mariska Paping - de Beer

Net als mijn collega’s wist ik al heel jong dat ik dierenarts wilde worden. Na 5x uitloten en het bijna opgegeven te hebben, was het de 6e keer dan toch raak en mocht ik in 1999 mijn studie diergeneeskunde beginnen. Sinds 2005 ben ik dan ook dierenarts gezelschapsdieren en heb ik jaren met veel plezier in Hoofddorp gewerkt. Om tot een goede diagnose en behandeling te komen, kan soms een hele puzzel zijn. De combinatie van goed kijken naar wat een dier laat zien bij het onderzoek op tafel en luisteren naar de informatie die u als eigenaar geeft, maakt dit een mooi teamwork. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Hoofddorp. En, op dit moment, ook nog met ongeveer 50 vissen en 4 tamme ratten (ja, dit zijn écht leuke huisdieren!). 

Sinds 1 maart 2022 ben ik begonnen bij deze praktijk in dit leuke team. Ik heb het nu al erg naar mijn zin en hoop dat u en uw huisdier dat ook zo zullen ervaren wanneer ik u in de spreekkamer tegenkom!

Dierenarts: Ineke Puttenstein

Geboren en getogen op het randje van de Veluwe riep ik als klein meisje: als ik later groot ben word ik dierenarts…. Na uitgeloot te zijn heb ik een jaar biologie gestudeerd maar werd tot mijn verrassing het jaar erop wel ingeloot en in 2008 was het dan zo ver : dierenarts!
Na mijn afstuderen heb ik in verschillende (gemengde) praktijken gewerkt. Sinds april 2014 werk ik met veel plezier bij DAP van Rijn. Waar ik u graag hoop te zien!
Ik woon in Beverwijk samen met mijn man en onze zoon en twee dochters.

Paraveterinair: Marjoleine Schalkwijk

Ik ben Marjoleine en vanaf kleins af aan bezig met dieren. In 2008 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan het Groenhorstcollege in Barneveld en sinds november 2014 werk ik 2,5 dag per week in de praktijk, waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Het leukste aan mijn werk vind ik de omgang met dieren en dat er geen dag hetzelfde is.
Ik woon in Rijpwetering samen met Robin en onze 2 kinderen Lynn en Sem. Onze beestenboel bestaat verder uit 2 katten: Sam en Guus, 3 konijntjes: Musti, Nijntje en Knuffel en mijn paard Zsa Zsa.
Met Zsa Zsa rijd ik vooral dressuur maar we zijn ook regelmatig op het strand te vinden.

Susan Schomaker

Mijn naam is Susan Schomaker en ik ben sinds 1999 werkzaam als dierenartsassistente. In 2000 behaalde ik mijn diploma paraveterinair en heb sindsdien veel ervaring opgedaan in verschillende dierenklinieken. In 2017 kreeg ik een dochter en heb ik mij de eerste jaren volledig op het moederschap gefocust. Begin 2021 ben ik komen te werken bij dierenarts van Rijn en ik heb het hier nog steeds heel erg naar mijn zin! Zelf heb ik mijn hele leven huisdieren gehad en op dit moment heb ik nog mijn Brits Korthaar die inmiddels al 20 jaar oud is! Ik gun haar een rustige oude dag, maar als de tijd rijp is zou ik heel graag weer een hond in mijn leven willen hebben. Ik ben namelijk heel graag in de natuur en met een hond is het wandelen nog leuker!

paraveterinair Natasja de Wit

Graag wil ik mij, als nieuw gezicht in de praktijk, aan u voorstellen.
Mijn naam is Natasja de Wit. Met mijn man, twee zoons en Golden Retriever woon ik in Katwijk aan zee.
Inmiddels mag ik het vak als paraveterinair al bijna 30 jaar uitoefenen en doe ik dit nog steeds met heel veel liefde en plezier.
Vanaf maart heb ik mij mogen aansluiten bij het leuke team van dierenartspraktijk van Rijn en heb het erg naar mijn zin. Mocht u vragen hebben m.b.t. het gebit van uw hond of kat kunt u bij mij terecht om hier samen naar te kijken. Ook voor adviezen voor het onderhoud van het gebit help ik u graag verder.
Tot ziens in de praktijk!

Sabine Esveld

Vanaf 1 april 2023 werkt Sabine bij ons als paraveterinair. Binnenkort zal zij zich hier aan u voorstellen

Hanneke van Rijn

Vanaf 2001 ben ik samen met mijn man IJsbrand verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de praktijk. Eerst vooral achter de schermen, maar tegenwoordig ook achter de balie en in de spreekkamer.  Veel  klanten komen al heel lang bij ons in de praktijk, sommige al meer dan 50 jaar, en daardoor leer je elkaar ook steeds beter kennen. Ik hoop dat u , iedere keer als u bij ons bent, merkt dat wij dit werk nog steeds met heel veel plezier doen.